Adatkezelési tájékoztató

Kedves látogatónk, tisztelt ügyfelünk, partnerünk!

A weboldalt üzemeltető Richter László EV. elkötelezett a weboldal látogatói, ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében és kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását.

A személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.

Ezen weboldal látogatója (továbbiakban: Felhasználó) a weboldal meglátogatásával, megnyitásával és használatával egyidejűleg mindenféle korlátozás és fenntartás nélkül elfogadja a jelen adatvédelmi tájékoztatóban foglalt rendelkezéseket.

A megadott személyes adatokat a vonatkozó hatályos jogszabályoknak eleget téve, körültekintéssel, és szigorúan bizalmasan kezeljük, azokhoz illetéktelenek nem férhetnek hozzá.

A megadott személyes adatait harmadik fél részére nem adjuk át, csak ha a Szolgáltatás jellege miatt, annak teljesítésével kapcsolatosan és mindenkor az érintett előzetes és kifejezett hozzájárulása alapján.

Adatkezelő

Az adatkezelő a tiszatowebdesign.hu weboldalt üzemeltető Richter László EV.(a továbbiakban: „Szolgáltató/Üzemeltető”)

Székhelye: 5350 Tiszafüred, Téglás utca 71/a
Adószám: 55508900-1-36
Nyilv. tart. szám: 54201215 
E-mail: info(kukac)implementor.hu

Jelen adatkezelési tájékoztató a tiszatowebdesign.hu weboldal adatkezelését szabályozza, melyet a Szolgáltató magára nézve kötelezőnek ismer el, magát azoknak aláveti. Jelen tájékoztató teljes szövege, valamint annak esetleges módosításai a honlapon történő közzététellel lépnek hatályba.

Ezáltal teszünk eleget az Információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdésében foglalt követelménynek.

Az adatvédelmi tájékoztató elérhető az alábbi oldalról: https://tiszatowebdesign.hu/adatkezelesi-tajekoztato/

A tiszatowebdesign.hu weboldalon a megrendeléskor, regisztrációkor, üzenetküldéskor illetve e-mailre feliratkozáskor bekért személyes adatok kezelése az Ön hozzájárulásán alapul.
 

Ezen előzetes közlés során az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról.

Jelen tájékoztató keretében informáljuk a weboldal felhasználóit arról is, hogy az Info tv. 6. § (1) bekezdése alapján személyes adat kezelhető akkor is, ha az érintett hozzájárulásának beszerzése lehetetlen vagy aránytalan költséggel járna, és a személyes adat kezelése

  • az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából szükséges, vagy
  • az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából szükséges, és ezen érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban áll.

Tekintettel arra, hogy a weboldal látogatóinak személyes tájékoztatása lehetetlen, illetve aránytalan költséggel járna ezért, mint Üzemeltető jelen tájékoztató keretében hozom nyilvánosságra

  • az adatgyűjtés tényére,
  • az érintettek körére,
  • az adatgyűjtés céljára,
  • az adatkezelés időtartamára,
  • az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személyére,
  • az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak és jogorvoslati lehetőségeinek ismertetésére,
  • az adatkezelés adatvédelmi nyilvántartásba vételének helyére,
  • és az adatkezelés nyilvántartási számára vonatkozó információt

Richter László EV. a GDPR 37. cikke alapján nem köteles adatvédelmi tisztviselő kinevezésére. Adatvédelemmel kapcsolatban információt is a fentebbi elérhetőségeken tud kérni.

Alapelveink

a) a személyes adatokat jogszerűen és tisztességesen, valamint az Érintettek számára átláthatóan kezeljük;
b) a személyes adatokat csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból gyűjtjük, azokat nem kezeljük a célokkal össze nem egyeztethető módon;
c) az általunk gyűjtött és kezelt személyes adatok az adatkezelés céljai szempontjából megfelelőek és relevánsak, valamint csak a szükségesre korlátozódnak;
d) Társaságunk minden ésszerű intézkedést megtesz annak érdekében, hogy az általunk kezelt adatok pontosak és szükség esetén naprakészek legyenek. A pontatlan személyes adatokat haladéktalanul töröljük vagy helyesbítjük;
e) a személyes adatokat olyan formában tároljuk, hogy azok csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig legyenek azonosíthatók;
f) megfelelő technikai és szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítjuk a személyes adatok biztonságát az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szemben.

Törvényi hivatkozások

Adatkezelési alapelveink összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:

  • 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (Infotv.);
  • Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a
    természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő
    védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet
    hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR);
  • 2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.);
  • 2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.);
  • 2017. évi LIII. törvény – a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (Pmt.);
  • 2013. évi CCXXXVII. törvény – a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozások-ról
    (Hpt.).
  • az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény – (Eker tv.)
  • az elektronikus hírközlésről szóló 2003. évi C. törvény – (Ehtv)
  • a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fogyv tv.)
  • a panaszokról és a közérdekű bejelentésekről szóló 2013. évi CLXV. törvény. (Pktv.)
  • a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Grtv.)
  • 1995. évi CXIX. törvény – a kutatás és a közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről (DM törvény)

Értelmező fogalmak

  1. Érintett/Felhasználó: bármely meghatározott, személyes adat alapján azonosított vagy – közvetlenül vagy közvetve – azonosítható természetes személy;
  2. személyes adat: az érintettel kapcsolatba hozható adat – különösen az érintett neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, az érintettre vonatkozó következtetés;
  3. különleges adat:
    a)
    2a faji eredetre, a nemzetiséghez tartozásra, a politikai véleményre vagy pártállásra, a vallásos vagy más világnézeti meggyőződésre, az érdek-képviseleti szervezeti tagságra, a szexuális életre vonatkozó személyes adat,
    b) az egészségi állapotra, a kóros szenvedélyre vonatkozó személyes adat, valamint a bűnügyi személyes adat;
  4. bűnügyi személyes adat: a büntetőeljárás során vagy azt megelőzően a bűncselekménnyel vagy a büntetőeljárással összefüggésben, a büntetőeljárás lefolytatására, illetve a bűncselekmények felderítésére jogosult szerveknél, továbbá a büntetés-végrehajtás szervezeténél keletkezett, az érintettel kapcsolatba hozható, valamint a büntetett előéletre vonatkozó személyes adat;
  5. közérdekű adat: az állami vagy helyi önkormányzati feladatot, valamint jogszabályban meghatározott egyéb közfeladatot ellátó szerv vagy személy kezelésében lévő és tevékenységére vonatkozó vagy közfeladatának ellátásával összefüggésben keletkezett, a személyes adat fogalma alá nem eső, bármilyen módon vagy formában rögzített információ vagy ismeret, függetlenül kezelésének módjától, önálló vagy gyűjteményes jellegétől, így különösen a hatáskörre, illetékességre, szervezeti felépítésre, szakmai tevékenységre, annak eredményességére is kiterjedő értékelésére, a birtokolt adatfajtákra és a működést szabályozó jogszabályokra, valamint a gazdálkodásra, a megkötött szerződésekre vonatkozó adat;
  6. közérdekből nyilvános adat: a közérdekű adat fogalma alá nem tartozó minden olyan adat, amelynek nyilvánosságra hozatalát, megismerhetőségét vagy hozzáférhetővé tételét törvény közérdekből elrendeli;
  7. hozzájárulás: az érintett akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez;
  8. tiltakozás: az érintett nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja, és az adatkezelés megszüntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri;
  9. 3 adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az adatfeldolgozóval végrehajtatja;
  10. adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy a műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők (pl. ujj- vagy tenyérnyomat, DNS-minta, íriszkép) rögzítése;
  11. adattovábbítás: az adat meghatározott harmadik személy számára történő hozzáférhetővé tétele;
  12. nyilvánosságra hozatal: az adat bárki számára történő hozzáférhetővé tétele;
  13. adattörlés: az adatok felismerhetetlenné tétele oly módon, hogy a helyreállításuk többé nem lehetséges;
  14. adatmegjelölés: az adat azonosító jelzéssel ellátása annak megkülönböztetése céljából;
  15. adatzárolás: az adat azonosító jelzéssel ellátása további kezelésének végleges vagy meghatározott időre történő korlátozása céljából;
  16. adatmegsemmisítés: az adatokat tartalmazó adathordozó teljes fizikai megsemmisítése;
  17. adatfeldolgozás: az adatkezelési műveletekhez kapcsolódó technikai feladatok elvégzése, függetlenül a műveletek végrehajtásához alkalmazott módszertől és eszköztől, valamint az alkalmazás helyétől, feltéve hogy a technikai feladatot az adatokon végzik;
  18. 4 adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely szerződés alapján – beleértve a jogszabály rendelkezése alapján kötött szerződést is – adatok feldolgozását végzi;
  19. adatfelelős: az a közfeladatot ellátó szerv, amely az elektronikus úton kötelezően közzéteendő közérdekű adatot előállította, illetve amelynek a működése során ez az adat keletkezett;
  20. adatközlő: az a közfeladatot ellátó szerv, amely – ha az adatfelelős nem maga teszi közzé az adatot – az adatfelelős által hozzá eljuttatott adatait honlapon közzéteszi;
  21. adatállomány: az egy nyilvántartásban kezelt adatok összessége;
  22. harmadik személy: olyan természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, aki vagy amely nem azonos az érintettel, az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval;
  23. EGT-állam: az Európai Unió tagállama és az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes más állam, továbbá az az állam, amelynek állampolgára az Európai Unió és tagállamai, valamint az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban nem részes állam között létrejött nemzetközi szerződés alapján az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodásban részes állam állampolgárával azonos jogállást élvez;
  24. harmadik ország: minden olyan állam, amely nem EGT-állam.

Richter László EV. tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson alapulnak. Bizonyos esetekben azonban a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük közönségünket.

Felhívjuk a Richter László EV. részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.

Kezelt adatok köre, jogalapja

Az általunk kezelt adatok jogalapja, célja, kezelt adatok jellege, időtartama, érintettek köre.

Honlapunk böngészésekor kezelt adatok

Jogalap: jogos érdek
Kezelt adatok: IP cím, a látogatás időpontja, időtartama, a meglátogatott aloldalak listája, az Ön által használt operációs rendszer, böngésző típusa, képernyő felbontása.
Az adatkezelés célja: Statisztikai elemzések készítése, ezáltal szolgáltatásunk
minőségének ellenőrzése és javítása
Időtartama: 2 év
Érintettek köre: Google Analytics (Adatfeldolgozó a Google)
Megjegyzés: A statisztikai elemzés során kiértékelt adatokat nem azonosítjuk konkrét személyekkel. (Azaz az adatokat csak tömegesen, ilyen értelemben teljesen anonim módon elemezzük.)

Hírlevélre feliratkozásnál kezelt adatok (Hírlevél és eDM küldéskor)

Jogalap: Az Ön hozzájárulása (Önnek kell a hírlevélre feliratkozáskor az erre vonatkozó jelölőnégyzetet bepipálnia az űrlapokon)
Kezelt adatok: Vezetéknév, Keresztnév, e-mail cím
Az adatkezelés célja: Tájékoztatás tanfolyamokról, eseményekről, a honlapon megjelenő új tartalmakról, értesítés akciókról, új termékekről, kampányokról, megkeresés üzletszerzési célból, általános kapcsolattartás
Időtartama: Leiratkozásig / hozzájárulás visszavonásáig
Érintettek köre: a hírlevélre feliratkozott valamennyi érintett

A személyes adatok törlését vagy módosítását az alábbi módokon tudja az érintett kezdeményezni:
hírlevél alján található leiratkozás linkre kattintva véglegesen leiratkozásra kerül a listáról illetve az adatmódosítás linkre kattintva pedig módosítani tudja adatait
– e-mail útján a info(kukac)implementor.hu e-mail címre küldött kérelemmel is leiratkozhat illetve kérheti adatai módosítását.

Tanfolyam jelentkezéskor kezelt adatok (vásárláskori adatkezelés)

A tiszatowebdesign.hu weboldalon regisztráció nélkül is vásárolhatnak a felhasználók.

Az adatkezelés célja: a Weboldal webáruházában történő vásárlás, szerződésből eredő kötelezettségünk teljesítése, számla kiállítása, a vásárlók nyilvántartása, egymástól való megkülönböztetése, a megrendelések teljesítése, a vásárlás és fizetés dokumentálása, számviteli kötelezettség teljesítése, vásárlói kapcsolattartás, a vásárlói szokások elemzése, célzottabb kiszolgálás.

Az adatkezelés jogalapja: törvényi kötelezettség (bizonylatolás)
A kezelt adatok köre: azonosítószám, teljes név, lakcím, cég név, telefonszám, e-mail cím, számlázási cím, szállítási cím, az egyes vásárlások adatai (dátum, időpont, vásárolt termék, a vásárlás értéke)
Az adatkezelés időtartama:
–    a vásárló által megadott személyes adatok kezelését mindaddig fenntartjuk, amíg a felhasználó nem kéri a személyes adatainak törlését.
–    a vásárlások adatai tekintetében a Számv. tv. 169. § (2) bekezdése alapján 8 év.
Érintettek köre: valamennyi tanfolyamra, eseményre jelentkező és a weboldalon keresztül vásárló érintett

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat az adatkezelő munkatársai kezelik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.

A személyes adatok törlését vagy módosítását az alábbi elérhetőségeken lehet kérni:

–    e-mail útján az info(kukac)implementor.hu címen, továbbá
–    postai úton az 5350 Tiszafüred, Téglás utca 71/a

A nem regisztrált vásárlóknak a vásárlás során lehetőségük nyílik a jelen tájékoztatóban ismertetett hírlevélre is feliratkozni.

Profilozás

Az Adatkezelő nem végez a látogatók / regisztrálók viselkedése, érdeklődési köre, vagy általuk megadott egyéb adat alapján profilozást, és nem alkalmaz automata ajánlatalkotást, besorolást vagy döntéshozatalt. Látogatóink beazonosítása nem célunk, és nem is teszünk ezügyben lépéseket.

Sütik használata

Az Üzemeltető, illetve a megjelölt külső szolgáltatók a testreszabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyeznek el és olvasnak vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatásai során elmentett adatait a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütit a felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. A sütik kezelésére általában a böngészők Eszközök/Beállítások menüjében az Adatvédelem beállításai alatt, Cookie vagy süti megnevezéssel van lehetőség.

Harmadik féltől származó cookie-k

Tájékoztatjuk, hogy a weboldalon más szolgáltatóktól (Google, Facebook, YouTube) származó tartalmak és szolgáltatások is találhatók, amelyek cookie-kat használnak. A harmadik féltől származó cookie-kat a külső szolgáltató hozza létre, mialatt a látogatók weboldalunk oldalait böngészik.

Webanalitikai és hirdetés-kiszolgáló külső szolgáltatók

Az Üzemeltető a weboldal működéséhez külső webanalitikai és hirdetés-kiszolgáló társaságokat vesz igénybe, amelyek a Szolgáltatótól függetlenül végzik tevékenységüket.

Ezek a cookie-k a harmadik fél birtokában vannak és ennek megfelelően az ebben tárolt adatokat csak a harmadik fél láthatja és kezelheti, mi nem. Azt mi határozzuk meg, hogy használjuk-e ezeket a külső szolgáltatásokat a weboldalon vagy sem, és hogy ez hogyan integrálódik és jelenik meg a weboldalunkon, de a cookie-t magát nem ellenőrizzük.

A weboldalunk látogatottságának méréséhez, a látogatói viselkedés figyeléséhez, statisztikák készítéséhez és hirdetéseink eredményessége növeléséhez a Google Analytics, Google Ads Remarketing, a Google Konverziókövetés és a Facebook Remarketing programjait használja. E programok a felhasználó számítógépén ún. cookie-kat helyeznek el, melyek felhasználói adatokat gyűjtenek. Ezek a cookie-k olyan információkat rögzítenek, amelyek személyazonosításra nem alkalmasak. A böngészők nem osztják meg a saját cookie-kat a domainek között.

A weboldalra látogatók a weboldal használatával egyúttal engedélyezik a Szolgáltató részére a Google Analytics, Google Ads remarketing, Google Ads konverziókövetés és Facebook remarketing programok használatát, valamint hozzájárulnak felhasználói viselkedésük figyeléséhez, követéséhez és a programok által nyújtott minden szolgáltatás igénybevételéhez a Szolgáltató részére. Mindezek mellett a felhasználónak lehetősége van bármikor a cookie-k adatrögzítését és adattárolást a jövőre vonatkozóan letiltani.

Google Analytics

A Szolgáltató a Google Analytics programot elsősorban a látogatottsági statisztikái előállításához használja, méri vele többek között a weboldal látogatottságát, azonosítja a látogatások forrását és méri kampányai eredményességét. A program használatával a Szolgáltató információt szerez többek között arról, hogy hány látogató kereste fel a weboldalát, a látogatók honnan érkeztek és mennyi időt töltöttek a weboldalon illetve honnan, melyik aloldalakra mentek.

Az a felhasználó, aki szeretné a Google Analytics jelentés készítését letiltani a látogatásáról, telepítheti a Google Analytics letiltó böngészőbővítményt. Ennek segítségével a Google Analytics JavaScript-szkriptjei (ga.js, analytics.js, and dc.js) nem küldenek látogatási információkat a Google számára. Azok a látogatók, akik telepítették ezt a letiltó böngészőbővítményt, a tartalmi kísérletekben sem vesznek részt.

Ha le szeretné tiltani az Analytics webes tevékenységét, keresse fel a Google Analytics letiltó oldalát, és telepítse a bővítményt böngészőjéhez. A bővítmény telepítéséről és eltávolításáról további tájékoztatásért tekintse meg az adott böngészőhöz tartozó súgót.

További információkat a Google Analytics Cookie-król itt olvashat:

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Google Analytics-re vonatkozó adatvédelmi tájékoztató: https://support.google.com/analytics/answer/6004245

Google Ads remarketing

Tájékoztatjuk, hogy a Szolgáltató a Google Adwords remarketing programját veszi igénybe online hirdetéseihez. A Szolgáltató a Google Adwords remarketing program használatával a Google Analytics megszokott adatai mellett a Google Adwords (DoubleClick) cookie adatait is gyűjti. A DoubleClick cookie révén lehet használni a remarketing szolgáltatást, amely elsősorban azt biztosítja, hogy a Szolgáltató weboldalára látogatók később a Google tartalmi hálózatán és hirdetési felületein illetve a YouTube-on a Szolgáltató hirdetésével találkozzanak. A Google remarketing szolgáltatás nem alkalmas személyazonosításra és személyes adatot nem rögzít.

A weboldal látogatói letilthatják ezeket a cookie-kat, amennyiben felkeresik a Google hirdetési beállítások kezelőjét http://www.google.hu/policies/technologies/ads/ és követik az ott található utasításokat. Ezt követően a számukra nem fognak megjelenni a Szolgáltató személyre szabott ajánlatai más weboldalak böngészése közben.

A Google Inc. Adatvédelmi irányelveiről itt olvashat: http://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/

Google Ads konverziókövetés

A Google Ads konverziókövetés célja, hogy a Szolgáltató mérni tudja a Google Ads hirdetések hatékonyságát. Ezt a felhasználó számítógépén elhelyezett cookie-k segítségével teszi, amely 30 napig létezik és nem gyűjt személyes adatokat.

Facebook Remarketing

Tájékoztatjuk, hogy a weboldal használja a Facebook remarketing szolgáltatását.
A Szolgáltató a weboldalába épülő Facebook remarketing pixel követőkód segítségével a weboldal látogatóinak személyre szabott ajánlatokat, hirdetéseket jeleníthet meg a Facebook felületén. A weboldal látogatói ezzel egyúttal elfogadják és engedélyezik a Szolgáltató részére a Facebook remarketing program használatát.

A Facebook remarketing lista nem alkalmas személyazonosításra. A látogató személyes adatait nem tartalmazzák, kizárólag a böngésző szoftvert azonosítják. A Facebook nem adja át az adatokat a hirdetőknek. A hirdetők nem is tudják összegyűjteni az adatokat saját adatbázisba, csak hirdetéseket tudnak megjeleníteni a Facebook segítségével azoknak, akik a weboldalakat meglátogatták.

A felhasználók bármikor “leiratkozhatnak” a remarketing listákról, ehhez csupán annyit kell tenniük, hogy a hirdetések jobb felső sarkában található X gombot megnyomják. Itt az “About this Ad” linkre kattintva eljutnak egy felületre, ahol ki lehet jelentkezni a remarketing listáról.

Tájékoztatjuk felhasználóinkat, hogy a Google Analytics, Google Ads remarketing, Ads Konverziókövetés és Facebook remarketing programok beállításai és használata teljes mértékben megfelelnek az adatvédelmi hatóság követelményeinek.

Web beacons

A külső szolgáltatók a felhasználói szokások mérésével, valamint a hirdetések kiszolgálásával kapcsolatosan, információgyűjtés céljából ún. webjelzőket (web beacons) is használnak. A webjelzők funkciója hasonló, mint a sütiké, de ezek letiltására nincs lehetőség a böngészőkben.

A közösségi média oldalak beépülő moduljai

Facebook

A Weboldal használja a Facebook.com (üzemeltető: Facebook Inc., Palo Alto, CA, USA, a továbbiakban: „Facebook”) közösségi hálózat beépülő bővítményeit („bővítmények”). A bővítményeket a Facebook logó, vagy a „Facebook”, „Tetszik” (Like) vagy „Megosztom” (Share) utótag segítségével lehet beazonosítani.

Egy ilyen beépülő modult tartalmazó weboldal megnyitásakor kapcsolatba lép a Facebook szervereivel, és a beépülő modul megjelenik a weblapon a böngészővel való kommunikáció révén. Ennek következtében a Facebook szervere értesül arról, hogy mely weblapjainkat látogatta meg. Ha felhasználóként be van jelentkezve a Facebook-ra, akkor a Facebook ezt az információt meg fogja jeleníteni a személyes Facebook profiljában. A beépülő modul funkcióinak használatakor (pl. a „Tetszik” gomb megnyomásakor vagy egy hozzászólás beírásakor) ezek az információk szintén megjelennek a Facebook profilján. Ezt csak úgy tudja megakadályozni, hogy a beépülő modul használata előtt kilép a Facebookból.
Az adatok Facebook általi rögzítéséről és felhasználásáról, a magánszféra védelméhez kapcsolódó jogairól és lehetőségeiről a Facebook adatvédelmi nyilatkozata tartalmaz részletes információkat.

Facebook Adatvédelem: https://hu-hu.facebook.com/about/privacy/
Facebook cookie-k: https://hu-hu.facebook.com/help/cookies

Ha nem akarja, hogy a Facebook weboldalunkon keresztül adatokat gyűjtsön Önről, jelentkezzen ki a Facebook-fiókjából, mielőtt weboldalunkra látogat.

YouTube

Jelen weboldal a YouTube (üzemeltető: YouTube LLC, 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066 USA) beágyazott lejátszó technológiát használja. A YouTube olyan platform, amely lehetővé teszi hang- és videófájlok tárolását, lejátszását és megosztását.

A jelen webhely használatával Ön elfogadja a youtube.com használatának feltételeit. http://www.youtube.com/t/terms

Ha a látogató megnyit egy oldalt a weboldalunkon, a beépített YouTube lejátszó kapcsolatot létesít a YouTube-bal annak érdekében, hogy a videó- vagy hangfájl technikai továbbítását biztosítsa. Amikor létrejön a YouTube-bal a kapcsolat az adatok továbbítódnak a YouTube-ra.

Ezek a weboldalakon a YouTube-csatornánkról származó videók kerülnek becsatolásra. Ez kizárólag bővített adatvédelmi üzemmódban történik. Ez az üzemmód megakadályozza, hogy a YouTube olyan felhasználóra vonatkozóan tároljon cookie-kat, aki kibővített adatvédelemmel jelenít meg beágyazott YouTube videólejátszóval ellátott weboldalt, de nem kattint rá a videóra, hogy elindítsa a lejátszást.

Az adatgyűjtés körére és céljára, adatainak a YouTube általi további feldolgozására és felhasználására, személyes adatainak védelmére irányuló jogaira és beállításaira vonatkozó információkat a YouTube adatvédelmi nyilatkozatában találhatja.

http://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/
Youtbe Cookie-k: https://support.google.com/youtube/answer/171780?hl=hu-HU

Facebook közösségi oldal

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a weboldal adattovábbítási tevékenysége körében a következőket:

a) az adatgyűjtés ténye,
b) az érintettek köre,
c) az adatgyűjtés célja,
d) az adatkezelés időtartama,
e) az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
f) az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.

  1. Az adatgyűjtés ténye, a kezelt adatok köre: Facebook.com közösségi oldalon regisztrált neve, illetve a felhasználó nyilvános profilképe.
  2. Az érintettek köre: Valamennyi érintett, aki regisztrált a Facebook.com közösségi oldalon és lájkolta a weboldalt.
  3. Az adatkezelés célja: A Facebook.com oldalon, a weboldal egyes tartalmi elemeinek, termékeinek, akcióinak, vagy magának a weboldalnak a megosztása, illetve lájkolása.
  4. Az adatkezelés időtartama, az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye és az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az adatok forrásáról, azok kezeléséről, illetve az átadás módjáról, és jogalapjáról a https://hu-hu.facebook.com/about/privacy/ címen tájékozódhat az érintett.
  5. Az adatkezelés a Facebook.com weboldalon valósul meg, így az adatkezelés időtartamára, módjára, illetve az adatok törlési és módosítási lehetőségeire a facebook.com közösségi oldal szabályozása vonatkozik:
    (https://hu-hu.facebook.com/legal/terms), (https://hu-hu.facebook.com/about/privacy/)
  6. Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása személyes adatai kezeléséhez a Facebook.com weboldalon.

Google Térkép

Ez a weboldal a Google Maps-et használja a tanfolyam helyének pontos meghatározásához. A Google Maps cookie-kat használ. Azért használjuk a Google Maps interaktív térképét, mert a látogatóknak ezzel sokat segítünk a hozzánk vezető út megtervezésében.

A Google Maps használatakor feltételezzük, hogy a Google betartja az adatvédelmi politikáját, amit itt találhat meg: http://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/és a szolgáltatási feltételeket.

Adattovábbítás

Hírlevélküldő szoftver

A Felhasználó elfogadja, hogy a hírlevélre feliratkozás után az e-mail címe, vezetékneve és keresztneve az ActiveCampaign hírlevélküldő szoftvert üzemeltetőhöz kerül.

ActiveCampaign, Inc.
150 N. Michigan Avenue, Suite 1230
Chicago, IL 60601

Továbbított adatok köre: Vezetéknév, Keresztnév, e-mail cím, feliratkozás dátuma
Adattovábbítás célja: Hírek, információk, aktualitások, reklámok, ajánlatok küldése hírlevélben
Adatkezelési tájékoztató:

Tárhelyszolgáltató

Tárhely.eu Szolgáltató Kft. 1144 Budapest, Ormánság u. 4. Levelezési cím:1538 Budapest, Pf.: 510. Telefonszám: +361 789 2 789 www.tarhely.eu E-mail: info@tarhely.eu Továbbított adatok köre: Adattovábbítás célja: Adatkezelési tájékoztató: https://tarhely.eu/dokumentumok/adatvedelmi_szabalyzat.pdf

Online számlázó szoftver

A Felhasználó elfogadja, hogy a számla kiállításához a szamlazz.hu számlázóprogram üzemeltetőjéhez továbbítjuk személyes adataikat.

Számlázz.hu – Kboss.hu Kft.

2000 Szentendre, Táltos u. 22/b.
Adószám:13421739-2-13
E-mail cím: info@szamlazz.hu
Webcím: www.szamlazz.hu

Továbbított adatok köre: felhasználónév, vezetéknév, keresztnév, telefonszám, e-mail cím, szállítási cím, vállalkozás neve / vállalkozó egyéni vállalkozói igazolványának száma (amennyiben a Felhasználó egyéni vállalkozó), adószám, bankszámlaszám
Adattovábbítás célja: a végbement tranzakciókról készült elektronikus számlák elkészítése / könyvelése / kézbesítése, ügyfélszolgálati segítségnyújtás
Adatvédelmi nyilatkozat: https://www.szamlazz.hu/szamla/adatvedelem

Billingo.hu – Octonull Korlátolt Felelősségű Társaság
1085 Budapest, József körút 74. I. em. 6.,

  • Székhely: 1133 Budapest, Árbóc utca 6. III. emelet
  • Cégjegyzékszám: 01-09-1981177
  • Adószám: 25073364-2-41
  • Weblap: www.billingo.hu
  • Képviselő: Sárospataki Albert
  • Telefon: 06 70 904 8287
  • E-mail: hello@billingo.hu
  • Adatfelelős: Bartal Anita

A tevékenység megnevezése: Számlázás és ehhez kapcsolódó tevékenységek
Az adatkezelés célja: Számla kiállítása
A kezelt adatok: Név, lakcím, irányítószám, város, utca, házszám és cég esetén a cégneve illetve adószáma.

Adatkezelési tájékoztató: https://www.billingo.hu/adatkezelesi-tajekoztato

Ezen felül az adatkezelő a megrendelt termékek kiszállítására futárszolgálatot, mint adatfeldolgozót vehet igénybe. 

Bankkártyás fizetés (Barion)

A Felhasználó elfogadja, hogy bankkártyás fizetési mód választása esetén a Szolgáltató által a tiszatowebdesign.hu felhasználói adatbázisában róla tárolt alábbi személyes adatok átadásra kerülnek a Barion Payment Zrt., adatkezelőnek.

Barion Payment Zrt. Jogelődje: Sense/Net Zrt. (Bankkártyás fizetés)
Székhely:
 1117, Budapest, Infopark sétány 1.
Tel.: 06-1-464-7070
Fax: 06-1-464-70-80
Cégjegyzékszám: 01-10-046440; Fővárosi Törvényszék Cégbírósága, mint Cégbíróság.

A Barion Payment Zrt. tevékenységét a PSZÁF H-EN-I-1064/2013 számú, 2013. szeptember 23. napján kelt tevékenységi engedélye alapján folytatja.
ÁSZF és adatvédelmi tájékoztató: https://www.barion.com/Home/Regulations

A Felhasználók fizetésre vonatkozó adatait – például bankártyainformációt – a Sense/Net Zrt. 2015. októberétől a Barion Payment Zrt. (a Barion pénzügyi szolgáltató fejlesztője illetve üzemeltetője) kezeli. Ezekre az adatokra a Barion Payment Zrt. adatvédelmi politikája az irányadó. 

Továbbított adatok köre: Név, e-mail cím, számlázási cím, telefon, IP cím

Adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a Tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring

Bankkártyás fizetés (Paylike)

A Felhasználó elfogadja, hogy előfizetéses illetve részletfizetés esetén a bankkártyás fizetés a Paylike.hu rendszerén keresztül történik és részletfizetés esetén a Szolgáltató által a tiszatowebdesign.hu felhasználói adatbázisában róla tárolt alábbi személyes adatok átadásra kerülnek a Paylike ApS. adatkezelőnek.

Az adatkezelő semmilyen körülmények között nem fér hozzá a
bankkártya, vagy a hitelkártya adataihoz, nem is kezeli azokat. Az adatait a
Paylike a biztonságos rendszerén keresztül kezeli. A Paylike ApS. részére bármely személyes adatodat  átadod, hozzájárulsz ahhoz, hogy az elküldött adatodat a Paylike ApS. a nyilvános Adatvédelmi szabályzatában meghatározottak szerint kezelje. A banki szolgáltatásokat a Clearhaus A/S (FT-no. 22006) biztosítja, amely hitelesítve van a dán pénzügyi felügyelet által és a Mastercard és Visa Principal Member tagjának minősül.

Paylike.io

P. O. Pedersensvej 14, Aarhus, Denmark
Tel: +45 78 75 51 61
Mail: hello@paylike.hu
Web: https://www.paylike.hu
Paylike adatvédelmi tájékoztatója: https://paylike.hu/privacy-policy

Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: Az érintett által megadott valamennyi személyes adat.
Az érintettek köre: A weboldalon részletfizetési csomagot vagy előfizetést választó valamennyi érintett.
Az adatkezelés célja: A weboldalon történő vásárlás biztosítása
Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: Az adatkezelő és a szolgáltató cég közötti megállapodás
Az adatfeldolgozás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, 6. cikk (1) bekezdés a) pontja, illetve az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.

Továbbított adatok köre: Név, e-mail cím, számlázási cím, telefon, IP cím

Adattovábbítás célja: a felhasználók részére történő ügyfélszolgálati segítségnyújtás, a Tranzakciók visszaigazolása és a felhasználók védelme érdekében végzett fraud-monitoring

Linkek más weboldalakra

A weboldal online tartalma más weboldalakra vezető linkeket is tartalmazhat. A Szolgáltatónak nincs befolyása arra, hogy ezen oldalak üzemeltetői az adatvédelmi előírásokat betartsák. A weboldal tartalmazhat olyan más webhelyekre vonatkozó utalásokat (pl. hivatkozás, banner, gomb), amelyek webhelyünk egy adott szegmenséhez kapcsolódnak. Ez nem jelenti automatikusan azt, hogy a Szolgáltatónak bármilyen kapcsolata lenne ezekkel a webhelyekkel vagy tulajdonosukkal. Az ilyen webhelyekkel és a rajtuk szereplő információkkal kapcsolatban semmilyen felelősséget nem vállalunk.

Adatbiztonság

A SZEMÉLYES ADATOK TÁROLÁSÁNAK MÓDJA, AZ ADATKEZELÉS BIZTONSÁGA

A Szolgáltató számítástechnikai rendszerei és más adatmegőrzési helyei a székhelyén, adatfeldolgozóinál, valamint a Tárhely.eu Kft., 1132 Budapest, Victor Hugo utca 18-22. cím alatti szervertermében találhatók meg.

A Szolgáltató a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

a) az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);
b) hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);
c) változatlansága igazolható (adatintegritás);
d) a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.

A Szolgáltató az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés, sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

A Szolgáltató a különböző nyilvántartásaiban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítja, hogy a tárolt adatok – kivéve, ha azt törvény lehetővé teszi – közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők.

A Szolgáltató a technika mindenkori fejlettségére tekintettel olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.

A Szolgáltató az adatkezelés során megőrzi
a) a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
b) a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
c) a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

A Szolgáltató és partnereinek informatikai rendszere és hálózata egyaránt védett a számítógéppel támogatott csalás, kémkedés, szabotázs, vandalizmus, tűz és árvíz, továbbá a számítógépvírusok, a számítógépes betörések és a szolgálatmegtagadásra vezető támadások ellen. Az üzemeltető a biztonságról szerverszintű és alkalmazásszintű védelmi eljárásokkal gondoskodik.

Tájékoztatjuk a felhasználókat, hogy az interneten továbbított elektronikus üzenetek, protokolltól (e-mail, web, ftp, stb.) függetlenül sérülékenyek az olyan hálózati fenyegetésekkel szemben, amelyek tisztességtelen tevékenységre, szerződés vitatására, vagy az információ felfedésére, módosítására vezetnek. Az ilyen fenyegetésektől megvédendő az adatkezelő megtesz minden tőle elvárható óvintézkedést. A rendszereket megfigyeli annak érdekében, hogy minden biztonsági eltérést rögzíthessen, és bizonyítékkal szolgálhasson minden biztonsági esemény esetében. A rendszermegfigyelés ezen kívül lehetővé teszi az alkalmazott óvintézkedések hatékonyságának ellenőrzését is.

  1. Az adatkezelő köteles az adatkezelési műveleteket úgy megtervezni és végrehajtani, hogy biztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét.
  2. Az adatkezelő, illetve tevékenységi körében az adatfeldolgozó köteles gondoskodni az adatok biztonságáról, köteles továbbá megtenni azokat a technikai és szervezési intézkedéseket és kialakítani azokat az eljárási szabályokat, amelyek az Info tv., valamint az egyéb adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek.
  3. Az adatokat megfelelő intézkedésekkel védeni kell különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.
  4. A különböző nyilvántartásokban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében megfelelő technikai megoldással biztosítani kell, hogy a nyilvántartásokban tárolt adatok – kivéve, ha azt törvény lehetővé teszi – közvetlenül ne legyenek összekapcsolhatók és az érintetthez rendelhetők.
  5. A személyes adatok automatizált feldolgozása során az adatkezelő és az adatfeldolgozó további intézkedésekkel biztosítja
    a) a jogosulatlan adatbevitel megakadályozását;
    b) az automatikus adatfeldolgozó rendszerek jogosulatlan személyek általi, adatátviteli berendezés segítségével történő használatának megakadályozását;
    c) annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy a személyes adatokat adatátviteli berendezés alkalmazásával mely szerveknek továbbították vagy továbbíthatják;
    d) annak ellenőrizhetőségét és megállapíthatóságát, hogy mely személyes adatokat, mikor és ki vitte be az automatikus adatfeldolgozó rendszerekbe;
    e) a telepített rendszerek üzemzavar esetén történő helyreállíthatóságát és
    f) azt, hogy az automatizált feldolgozás során fellépő hibákról jelentés készüljön.
  6. Az adatkezelőnek és az adatfeldolgozónak az adatok biztonságát szolgáló intézkedések meghatározásakor és alkalmazásakor tekintettel kell lenni a technika mindenkori fejlettségére. Több lehetséges adatkezelési megoldás közül azt kell választani, amely a személyes adatok magasabb szintű védelmét biztosítja, kivéve, ha az aránytalan nehézséget jelentene az adatkezelőnek.

Az érintett jogai

Az Érintett az Adatkezelőtől a fent megadott elérhetőségein keresztül
• kérheti, hogy adjon tájékoztatást a személyes adatai kezeléséről,
• kérheti adatainak helyesbítését,
• tájékoztatást kérhet az adatkezelésről

• kérheti személyes adatainak törlését és az adatkezelés korlátozását,
• kérheti adatainak átadását másik adatkezelőnek, amennyiben az adatkezelés szerződésen vagy hozzájáruláson alapul és az Adatkezelő automatizált eljárás keretében kezeli.
• rendelkezhet a korábban az adatkezeléshez adott hozzájárulásának visszavonásáról

Érintett fenti jogaival bármikor élhet.

Az Érintett kérését az Adatkezelő által megjelölt kapcsolattartási címek egyikén juttathatja el az
Adatkezelő számára. Az Adatkezelő a kérelem benyújtását követően legkésőbb 1 hónapon belül – kivételes esetben a jogszabály által megengedett ennél hosszabb határidőben – elintézi vagy elutasítja (indoklással ellátva) a bejelentést. A vizsgálat eredményéről az Érintettet írásban tájékoztatja.
 
A tájékoztatás költsége
Az Adatkezelő az intézkedéseket, illetve a szükséges tájékoztatásokat első alkalommal díjmentesen
biztosítja. Amennyiben az Érintett egy hónapon belül 2. alkalommal is kikéri ugyanazon adatokat, melyek ez idő alatt nem változtak az Adatkezelő adminisztratív költséget számít fel.
 
  • Az adminisztratív költség elszámolás alapja a mindenkori minimálbér órára vetített költsége, mint óradíj.
  • A tájékoztatáshoz felhasznált munkaórák száma az előbbi óradíjon elszámolva.
  • Továbbá a papír alapú tájékoztatási igény esetén a válasz nyomtatási költsége önköltségi áron és postázási költsége.
 Tájékoztatás megtagadása
 
Ha az érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan, nem jogosult a tájékoztatásra vagy az Adatkezelő, mint adatkezelő bizonyítani tudja, hogy az Érintett rendelkezik a kért információkkal az Adatkezelő elutasítja a tájékoztatási kérelmet.

Ha az érintett kérelme különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, az Adatkezelő megtagadhatja a kérelem alapján történő intézkedést, ha

  • egy hónapon belül harmadik alkalommal él az Érintett ugyanazon tárgyú a 15-22. cikk szerinti jogai gyakorlására irányuló kérelemmel.

Tiltakozáshoz való jog
Az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon személyes adatainak a jogos érdek vagy közhatalmi jogosítvány jogalapon alapuló kezelése ellen.
Ebben az esetben az Adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű, jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

Amennyiben megállapítja a tiltakozás jogalapjának megalapozottságát, a lehető legrövidebb időn belül megszünteti az adatkezelést – beleértve az adattovábbítást és a további adatfelvételt is. Értesíti mindazokat a tiltakozásról, akiknek korábban továbbította az Érintett adatait.

A kérelem elintézése díjmentes, kivéve a megalapozatlan vagy túlzó kérelmeket, melyek elintézéséért az Adatkezelő az adminisztratív költségeinek megfelelő, ésszerű mértékű díjat számíthat fel. Amennyiben az Érintett az Adatkezelő által meghozott döntéssel nem ért egyet bírósághoz fordulhat.

A tájékoztatás kéréshez való jog

Ön a megadott elérhetőségeken keresztül tájékoztatást kérhet tőlünk, hogy cégünk milyen adatait, milyen jogalapon, milyen adatkezelési cél miatt, milyen forrásból, mennyi ideig kezeli. Az Ön kérelmére haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül, az Ön által megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk.

A helyesbítéshez való jog

Ön a megadott elérhetőségeken keresztül kérheti tőlünk, hogy valamely adatát módosítsuk. Erről az Ön kérelmére haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül intézkedünk, az Ön által megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk.

A törléshez való jog

Ön a megadott elérhetőségeken keresztül kérheti tőlünk adatának törlését. Az Ön kérelmére ezt haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül megtesszük, az Ön által megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk.

A zároláshoz való jog

Ön a megadott elérhetőségeken keresztül kérheti tőlünk adatának zárolását. A zárolás addig tart, amíg az Ön által megjelölt indok szükségessé teszi az adatok tárolását. Az Ön kérelmére ezt haladéktalanul, de legfeljebb 30 napon belül megtesszük, az Ön által megadott e-mail elérhetőségre tájékoztatást küldünk.

A tiltakozáshoz való jog

Ön a megadott elérhetőségeken keresztül tiltakozhat az adatkezelés ellen. A tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgáljuk, annak megalapozottsága kérdésében döntést hozunk, és a döntéséről Önt e-mailben tájékoztatjuk.

Jogorvoslat

  1. Az Érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen, ha a) a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag a Szolgáltatóra vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez, vagy a Szolgáltató, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el;b) a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik;ctörvényben meghatározott egyéb esetben.
  2. Szolgáltató a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 15 nap alatt megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt írásban tájékoztatja. Ha a Szolgáltató az érintett tiltakozásának megalapozottságát megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése érdekében.
  3. Amennyiben az Érintett a Szolgáltató meghozott döntésével nem ért egyet, az ellen – annak közlésétől számított 30 napon belül – bírósághoz fordulhat. A bíróság soron kívül jár el.
  4. Az adatkezelő esetleges jogsértése ellen panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
Telefon: +36 -1-391-1400
Fax: +36-1-391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu

Bírósági jogérvényesítés

Azt, hogy az adatkezelés a jogszabályban foglaltaknak megfelel, az adatkezelő köteles bizonyítani. Az adattovábbítás jogszerűségét az adatátvevő köteles bizonyítani. Minderre polgári peres úton kerülhet sor, melynek elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik.

A per – az érintett választása szerint – az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. A perben fél lehet az is, akinek egyébként nincs perbeli jogképessége. A perbe a Hatóság az érintett pernyertessége érdekében beavatkozhat.

Ha a bíróság a kérelemnek helyt ad, az adatkezelőt a tájékoztatás megadására, az adat helyesbítésére, zárolására, törlésére, az automatizált adatfeldolgozással hozott döntés megsemmisítésére, az érintett tiltakozási jogának figyelembevételére, illetve az adatátvevő által kért adat kiadására kötelezi.

Ha a bíróság az adatátvevő kérelmét elutasítja, az adatkezelő köteles az érintett személyes adatát az ítélet közlésétől számított 3 napon belül törölni. Az adatkezelő köteles az adatokat akkor is törölni, ha az adatátvevő a meghatározott határidőn belül nem fordul bírósághoz.

A bíróság elrendelheti ítéletének – az adatkezelő azonosító adatainak közzétételével történő – nyilvánosságra hozatalát, ha azt az adatvédelem érdekei és nagyobb számú érintett védett jogai megkövetelik.

Kártérítési és sérelemdíj

Ha az adatkezelő az Érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével másnak kárt okoz, köteles azt megtéríteni.

Ha az adatkezelő az Érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megszegésével az érintett személyiségi jogát megsérti, az érintett az adatkezelőtől sérelemdíjat követelhet.

Az érintettel szemben az adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért és az adatkezelő köteles megfizetni az érintettnek az adatfeldolgozó által okozott személyiségi jogsértés esetén járó sérelemdíjat is. Az adatkezelő mentesül az okozott kárért való felelősség és a sérelemdíj megfizetésének kötelezettsége alól, ha bizonyítja, hogy a kárt vagy az érintett személyiségi jogának sérelmét az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő.

Nem kell megtéríteni a kárt és nem követelhető a sérelemdíj, ha az okozott jogsérelem az érintett szándékos vagy súlyosan gondatlan magatartásából származott.

Záró rendelkezések

Üzemeltető, a weboldalra vonatkozó jelen adatkezelési elveket tartalmazó dokumentumot 2020. szeptember 23. napján készítette és ezen naptól fogva ismeri el a honlapra vonatkozóan a hatályos irányelveket tartalmazó dokumentumnak. 

Az Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy az adatvédelmi tájékoztatóját bármikor megváltoztassa. Erre különösen akkor kerülhet sor, ha a szolgáltatások köre bővül, vagy ha jogszabály azt kötelezővé teszi. Az adatkezelés megváltozása nem jelentheti a személyes adatok jelen tájékoztatóban meghatározott céltól eltérő kezelését. Az erre vonatkozó tájékoztatást az Adatkezelő tizenöt nappal előre közzéteszi honlapján.

Az adatvédelmi tájékoztató elkészítése során figyelemmel voltunk az alábbi jogszabályokra:

– 2011. évi CXII. törvény – az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról (a továbbiakban: Infotv.)
– 2001. évi CVIII. törvény – az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről (főképp a 13/A. §-a)
– 2008. évi XLVII. törvény – a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról;
– 2008. évi XLVIII. törvény – a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (különösen a 6.§-a)
– 2005. évi XC. törvény az elektronikus információszabadságról
– 2003. évi C. törvény az elektronikus hírközlésről (kifejezetten a 155.§-a)
– 16/2011. sz. vélemény a viselkedésalapú online reklám bevált gyakorlatára vonatkozó EASA/IAB-ajánlásról

Jelen adatkezelési tájékoztató PDF formátumban letölthető:

Weboldal készítés mesterfokon

Copyright © 2020. TiszaTóWebDesign.hu Minden jog fenntartva.